Vem är Johan Lindfors

Jag är en passionerad utvecklare, arkitekt och tekniker, trivs med att presentera, demonstrera och implementera allt som har med programmeringa att göra. I den här bloggen har jag för avsikt att skriva om utveckling i allmänhet och på Microsofts plattform i synnerhet.

Är du intresserad av en XNA användargrupp?Visa resultat!

Get Microsoft Silverlight

Widget Twitter not found.

Root element is missing.X

Ny förhandsversion av Internet Explorer 9

I dagarna släpptes en ny förhandsversion av Internet Explorer 9 och det finns flera saker som jag anser vara både intressanta och glädjande i uppdateringen. Observera gärna att förhandsversionerna av Internet Explorer 9 inte är rekommenderade för vanlig, daglig användning utan för utvecklare som vill förbereda sig redan idag.

  1. Vi håller tidsramarna och fortsätter vara öppna med utvecklingen
    För sju veckor sedan släpptes den första förhandsversionen och vi berättade då att vår ambition var och fortsätter vara att släppa nya versioner var åttonde vecka för att kontinuerligt visa framstegen och nyheterna. Det ger också utvecklarna, som är målgruppen för förhandsversionerna, tid att ta till sig nyheter, och förbereda sig själva och sina sajter på det som komma skall.
  2. Samma kod, flera webbläsare
    I våran ambition att möjliggöra för utvecklare att använda samma kod (HTML, CSS, skriptkod) på webben så har vi bidragit med flera av våra testfall för HTML5 till W3C. Vi har också förbättrat utvecklarverktygen i IE9 ytterligare för att samtidigt dra nytta av dessa nyheter och förbättringar. Vi har även förbättrat vårt resultat i Acid3 testerna från tidigare versioner, men har fortfarande en bit kvar till målet på 100.
  3. Bra prestanda handlar inte bara om att ladda sidor
    Vi fortsätter att fokuera på att ge användare av Internet Explorer den absolut bästa upplevelsen av att surfa på nätet och där är naturligtvis prestanda viktigt. Men prestanda består av så mycket mer än att bara ladda sidor och rendera initiellt i webbläsaren. Med Internet Explorer så har vi möjligheten att dra nytta av hårdvaran som finns i datorn för att ge en bättre upplevelse, utan att förändra HTML-koden. Jag tycker också att händelsen DOMContentLoaded visar på en bra förmåga som just gör det snabbare att ladda webbsidan och visa något för användaren trots att allt innehållet inte är färdigt.

Läs gärna mer om nyheterna och uppdateringarna på ie-bloggen på MSDN!

Det återstår fortfarande tid innan den färdiga slutliga versionen av Internet Explorer släpps men jag tycker ändå att du bör prova på den senaste förhandsversionen genom att besöka: http://www.ietestdrive.com

Postades 6. maj 2010 14:33 av Johan Lindfors

Kommentarer

2010-05-20 00:14:20 #

Tror nog att IE9 blir riktigt trevligt, och tummen upp för HTML5 och CSS3-stöd! Smile

Erik Bergquist Sweden |

2010-05-25 15:48:07 #

Internet Explorer 9, snabbare och ökad poäng i Acid3

Den uppdaterade utvecklarversionen av Internet Explorer 9 renderar Javascript 20 % snabbare än sin

Microsoft Sverige - Nyhetsblogg |

Den här bloggen använder BlogEngine.NET 1.6.0.0
Temat anpassat av Johan Lindfors